Vrijeme je za prijave za radne dozvole u Njemačkoj

Bez autora
Aug 29 2011

Ministarstvo gospodarstva objavilo je natječaj za prikupljanje prijava za raspodjelu radnih dozvola u Njemačkoj za novu kontingentsku godinu koja će početi u listopadu i trajati do kraja rujna 2012. godine. Natječaj je otvoren do 8. rujna na temelju sporazuma sa SR Njemačkom o izvođenju radova na njezinu području, a kandidirati se mogu tvrtke koje već izvode radove u Njemačkoj i koje se tamo tek namjeravaju poslovno angažirati. Sporazumom između dviju država predviđeno je da se radne dozvole odnose na djelatnosti izolacije, montaže i graditeljstva. U samom natječaju ne navodi se točan broj dozvola za koje se prijavljuje, a u Ministarstvu gospodarstva pojasnili su da još čekaju podatak koliko je dozvola Njemačka za iduću godinu predvidjela za Hrvatsku. No do samog završetka natječaja u Ministarstvu će dobiti i taj podatak, a procjenjuju da će se broj dozvola kretati oko pet tisuća. Na toj je razini, naime, bio broj dozvola posljednjih godina, točnije između 5000 i 5300, a ta razina ovisi o rastu, odnosno padu nezaposlenosti u Njemačkoj.

Vrijeme je za prijave za radne dozvole u NjemačkojMinistarstvo gospodarstva objavilo je natječaj za prikupljanje prijava za raspodjelu radnih dozvola u Njemačkoj za novu kontingentsku godinu koja će početi u listopadu i trajati do kraja rujna 2012. godine.

Natječaj je otvoren do 8. rujna na temelju sporazuma sa SR Njemačkom o izvođenju radova na njezinu području, a kandidirati se mogu tvrtke koje već izvode radove u Njemačkoj i koje se tamo tek namjeravaju poslovno angažirati. Sporazumom između dviju država predviđeno je da se radne dozvole odnose na djelatnosti izolacije, montaže i graditeljstva.

U samom natječaju ne navodi se točan broj dozvola za koje se prijavljuje, a u Ministarstvu gospodarstva pojasnili su da još čekaju podatak koliko je dozvola Njemačka za iduću godinu predvidjela za Hrvatsku. No do samog završetka natječaja u Ministarstvu će, kažu, dobiti i taj podatak, a procjenjuju da će se broj dozvola kretati oko pet tisuća. Na toj je razini, naime, bio broj dozvola posljednjih godina, točnije između 5000 i 5300, a ta razina ovisi, kako pojašnjavaju u Ministarstvu, o rastu, odnosno padu nezaposlenosti u Njemačkoj.

Prošle su kontingentske godine odobrenje zahtjeva za izvođenje radova u Njemačkoj dobila 274 poduzeća koja su se javila na natječaj Ministarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik